A Fidesz-KDNP 5 hazugsága Baranyában

A Fidesz-KDNP 5 hazugsága Baranyában

A fideszcsicskákat nem zavarja a járvány, a válság, évek óta nehezítik a baranyai emberek életét és azt hiszik, hogy néhány zsák krumplival bárki megvehető. Tévednek.

Hazugságok, földmutyik, maffiózók és propaganda jellemzi az elmúlt években a Fidesz baranyai munkásságát

1. A baranyai fideszes országgyűlési képviselők egyre többet keresnek
A Baranya-megyei lakosok fele kevesebbet keres, mint az országos átlag. A járvány miatt sokan elveszítik a munkájukat, de ez nem zavarja a megye két országgyűlési képviselője, Hargitai Jánost (KDNP) és Nagy Csabát (Fidesz). A Fideszes csicskák fizetése viszont folyamatosan emelkedik. 

A képviselők fizetésemelése az átlagos bérnövekedéstől függ. Márpedig ezeket a statisztikákat a Fidesz írja. Még a koronavírus-járvány alatt is nőtt az átlagfizetés az országban, a kamu-statisztika szerint.

Hargitai János (KDNP) Baranya-megye 3-as számú választókerületében lett országgyűlési képviselő, míg Nagy Csaba (Fidesz) a 4-es számúban. 2020 áprilisában a Fideszes csicskák alapbére egymillió fölé emelkedett és ez az összeg azóta is növekedett. Ezért a pénzért mindössze annyit kell tenni, hogy bemennek a Parlamentbe és úgy szavaznak, ahogy azt a felcsúti miniszterelnök elvárja tőlük.

2. Földmutyi, áron alul elárverezett hatalmas fölterületek

Baranya megyében 9369 hektár állami földterületet bocsátottak árverésre. A meghirdetett földek közel 60 százalékát Fidesz csicskák nyerték el, tönkretéve ezzel jónéhány valódi gazdát, akik ezáltal elvesztették megélhetésüket.

Ángyán József jelentéséből kiderül, hogy Baranyában a 197 nyertes közül a földrészletekből a legnagyobb szeletet, 4900 hektárt összesen 49 licitálón keresztül 27 érdekeltség szerzett meg - derül ki a legújabb Ángyán-jelentésből, ami a megyét vizsgálta.
A 8500 hektárból több mint 5700 (67%) kelt el áron alul, valódi árverseny a földek töredékénél volt csak.

Így jutott földhöz például egy komlói, több pártot is megjárt, Fidesz-közeli nagygazda, a Baranya megyei közgyűlés Fidesz–KDNP által delegált volt tagja, Prettl János közvetlen családtagjai és lánya is. A nyertesek között rengeteg embernek köze sincs a mezőgazdasághoz.

3. 100 milliós kár Mohácson 

Közel 100 milliós kára keletkezett Mohácsnak abból, hogy a város korábbi fideszes vezetése luxusapartmanházat építtetett a Duna-partra a mohácsi adófizetők pénzéből. A várost az elmúlt egy évben vezető Csorbai Ferenc feljelentést tett. Pávkovics Gábor, aki nemrég visszavette a város irányítását nem igazán volt együttműködő az ügyben.

Csorbai Ferencék szerint a cég vesztesége és az adósságállománya együtt mostanra eléri a félmilliárdot, azaz Mohács minden egyes lakosának 30 ezer forintjába kerül a városgazdálkodási cég veszteséges működése a fideszes éra alatt - írja a Népszava.
Pávkovicsék egy egész éven át nehezítették a mohácsi polgármester életét. Mondjuk erre meg is esküdtek már a 2019-es választások idején is. Be is tartották ígéretüket és szó szerint mindent megtettek a győzelemért. 

4. Tiffán Zsolt ledobta a maffia bombát

2015-ben Tiffán Zsolt, a Fidesz parlamenti képviselője, a párt baranyai szervezetének elnöke saját párttársaira akadt ki. Konkrétan maffiózónak nevezte kollégáit és arra kérte Orbán Viktort nyissa ki a szemét és vegye észre mennyi maffiózó van a Fideszben. Ellenzéki képviselők, és a sajtó képviselői is szerették volna megtudni pontosan kire gondol Tiffán. 

Tiffán 1998-ban lépett be a Fideszbe, és Orbán Viktorral hamar baráti viszonyba került. A nol.hu szerint Baranyai körökben időnként lábra kap a pletyka, hogy az Orbán-családnak titokban szőlője van Villányban, s annak műveléséből Tiffánék kiveszik a részüket, ám a helyi borászok ezt kizártnak tartják. 

Tiffán annak ellenére gyorsan haladt a Fidesz ranglétráján, hogy a helyi párttagság körében nem volt népszerű. 2004-től ő lett a párt megyei elnöke, 2009-ben mégsem őt akarták indítani a helyi fideszesek a siklósi körzetben. Kövér Lászlónak kellett leutaznia Baranyába, hogy megtörje a központi akarattal szemben állókat. Ezután kinevezték az Ős-Dráva program kormánybiztosává, ami a térség legjelentősebb területfejlesztési projektje.
Sokan Nagy Csabát gondolták a Tiffán által megtámadott személyek egyikének, mivel korábban is voltak konfliktusaik. Tiffán bejegyzésében két embert nevez ész- és pénzosztónak a megyében, akik ráadásul nem is egy pártban vannak, többen arra gondolnak, hogy Nagy Csaba mellett a duó másik tagja Hargitai János.

5. A 25 milliárdos Ős-Dráva program

Tiffán Zsolt Baranya megye 4-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője volt, ezen felül 2010-ben kinevezték az Ős-Dráva program kormánybiztosává, amiért akkor havonta 750 ezer forintos fizetést kapott. 

Az Ős-Dráva program a térség legjelentősebb területfejlesztési projektje, ám eddig nem sok minden valósult meg belőle. Az unió támogatásából gazdálkodó program 25 milliárd forintba kerül, és hivatalosan 2022-ra fejeződne be, akkorra 1500 embernek kell munkát biztosítson.

Eddig nem sok minden valósult meg a tervekből, melyet ha nem sikerül megvalósítani, akkor a megye elesik ezektől az uniós pénzektől. Emiatt számos kritika ért Tiffánt, még Lázár Jánossal is éles vitákba keveredett.
2015 szeptemberében a pécsi vízügyi igazgatóságra bízták a projekt lebonyolítását. A programra jutó fejlesztési forrásokról pedig a megye dönt, amelynek közgyűlését a fideszes Nagy Csaba vezeti. 

2015-ben a program keretében 1 milliárd forintból felépült Szaporcán, az Ős-Dráva Látogató központ, melyet számos kritika ért a vendégek részéről. A fennmaradó 24 milliárd forint annyi, mintha a területen élő 12.500 lakosnak mindegyikének jutna 2 millió forint - írja a Magyar Narancs. A látogatóközpont nem növelte jelentősen a bevételeket, munkahelyeket sem termetett, maximum, ha az itt dolgozó közmunkásokat ide számoljuk.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

5 fideszes politikus, akihez nem engedném közel a gyerekemet

Jöjjenek a politikai pedofília undorító narancsos császárai!

  • 2020.10.24

5 fideszes nagykutya, aki nem mer indulni 2022-ben

Remegő lábbal menekülnek a csicskák a vereség elől. Mutatjuk az öt leggyávább fideszes nagyágyút.

  • 2020.10.21

Czeglédy Csaba pert nyert: Orbán csicskasajtója hazudott róla - FFF

Bíriói ítélet bizonyítja a Ripolst és a Lokál nevű fideszes szennylapok, valamint az Origo ordas nagy hazugságokkal támadták a Demokratikus Koalíció politikusát.