Kásler: a nagyobb idősotthonok oldják meg maguk a gépi lélegeztetést

Kásler: a nagyobb idősotthonok oldják meg maguk a gépi lélegeztetést

Tényleg nagy lehet a baj, mert az egyébként okosan hallgató Kásler miniszter utasításlistát adott ki a szociális és egészségügyi intézményeknek.

Kásler Miklós hétfőn kiadott egy utasításlistát, ami jelentős változásokat hoz a járványügyi eljárásrendben. A dokumentumot a 24.hu szerezte meg. Az új szabályokból egyértelműen kitűnik, hogy a kormány többet tud nálunk koronavírus ügyben, bár, amit mi tudunk az is elég aggasztó.

A legmegdöbbentőbb utasítás az, hogy a 200 fő feletti idősotthonokban helyben kell biztosítani a gépi lélegeztetést.

Különösen kiemelik a non-invazív lélegeztetőgépek biztosítását, amiket a helyi személyzetnek kellene működtetni.

Az utasítás érthetetlen, hiszen ha valaki már lélegeztetésre szorul, akkor rég bebizonyosodott róla, hogy koronavírusos, és kórházban lenne a helye. Ezek szerint az otthonokban lakó covidos időseket nem akarják kórházba szállítani? Vagy mire véljük ezt? Továbbá az is probléma lehet, hogy az idősek otthonaiban leginkább gondozók dolgoznak, nem pedig szakápolók.

 

Kásler előírta azt is, hogy a kórházaknak mostantól az ágyak 20%-át kell szabadon hagyniuk a koronás betegek számára.

A miniszteri utasítás az igazoltan koronavírus fertőzött vagy csak koronavírus gyanús betegeket is sok helyről kitiltaná. Ezek többnyire olyan helyek, ahol valamilyen krónikus betegségben szenvedő betegeket ápolnak. Érthető az elkülönítés szándéka, de mi lesz így a krónikus betegségük miatt kezelésre szoruló, de közben koronavírusos betegekkel?

Ugyanis nem mehetnek be például a szív- és érrendszeri betegségeket kezelő vagy daganatos betegeket ellátó intézményekbe, gyermekellátó kórházakba, klinikákra, cukorbetegeket kezelő intézményekbe vagy a szülészetre. Mi történik például, ha egy rákos betegnek azon múlik az élete, hogy megkapja-e a kemoterápiát? Vagy ha egy terhes nő koronavírusos lesz. Erre nem adtak választ Kásler miniszter úr utasításai.
Nem csak a láthatólag megnövelt készültség mutat arra, hogy súlyos hetek előtt állunk. Az Orbán által leginkább mérvadó halálozások száma is rendkívül megugrott az utóbbi időben. Ezzel tulajdonképpen világossá vált, hogy a kormány járvány elleni stratégiája egy kudarc.

(forrás: 24.hu)

Közben a nagy kapkodásban sikerült egy olyan törvényt megalkotniuk, amivel még a béremelések ellenére is el fogják üldözni az orvosokat és az ápolókat.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Szél Bernadett csalást talált a nemzeti konzultáció számaiban

Hazánk egyik legaktívabb képviselője szerint kiderült, hogy hazugság volt, amit Rogánék mondtak. Nem küldték vissza 1,8 millióan a manipulációs íveket.

  • 2020.10.22

Ezt is mi fizetjük: Szijjártó egymilliárdot kapott űrprogramra

A külügyminiszter kinőtte a jachtot és a helikoptert? Az egészségügy és a kórházak romokban, de Orbánék inkább Halálcsillagot építenének, mint kórházakat.

  • 2020.10.22

Koronavírusos tünetekkel és igazolt fertőzöttként is BKV-val kellett tesztelésre mennie

Egyértelműen koronavírusos tünetei voltak, háziorvosa tesztet rendelt, de a mentőszolgálattól azt mondták menjen tömegközlekedéssel. Karantént nem rendeltek el, kontaktkutatást nem végeztek, és később sem mentek ki hozzá tesztelésre.