Káder János aláírta az orvosokat és ápolókat jogfosztó fideszes törvényt

Káder János aláírta az orvosokat és ápolókat jogfosztó fideszes törvényt

Orbán Viktor főcsicskása természetesen nem talált semmi kifogásolni valót az egészségügybe megoldást nem, csak további káoszt hozó törvényben. Gyorsan aláírta, aztán ment vissza horgászni.

Megszokhattuk volna már a köztársaság nélkül maradt Csicskaelnöktől, hogy semmiről nincs véleménye. Illetve az a véleménye, hogy ha azt csinálja, amit Orbán parancsol neki, abból jól megél.

Bajszos János nem talált semmi kifogásolni valót az orvosok, ápolók átvezénylését lehetővé tevő, de a másodállást tiltó törvényben. 

Hogy is talált volna, amikor valószínűleg el sem olvasta. Anélkül is tudta, hogy mit kell tennie, hiszen mindig gazdájának engedelmeskedik. Most is így tett, hogy ne legyen baja.

A törvényről mást gondolnak az orvosok és az ápolók. Az érintetteknek nem tetszik, hogy akár két évre paranccsal áthelyezhetik őket bárhová az országban, illetve megtiltják számukra, hogy sokuk puszta megélhetéséhez elengedhetetlen másod- és harmadállást vállaljanak.

A törvénnyel szemben megalapozott alkotmányos kifogás nem támasztható, a még nyitott kérdésekre a végrehajtási rendeletek, a törvény hatályba lépéséig választ adhatnak - írta Csicska János közleményében.

Magyarul, amíg nincs érvényben ez a törvény, addig kormányrendeletekkel azt csinálnak, amit akarnak. Vészhelyzet idején ez még rendben is volna, de pont ezzel a törvénnyel akarja Orbán általánossá tenni, hogy katonák módjára parancsolhasson az egészségügyi dolgozóknak.

Áder, a nemzet horgásza többet árt nekünk, mint amennyit a Fidesznek használ. Nem baj, majd ő is el fog takarodni Orbánnal együtt. És még negatív szereplőként sem kerül be a történelmi könyvekbe ez a jelentéktelen alak. 

 (MTI nyomán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Ezt is mi fizetjük: Szijjártó egymilliárdot kapott űrprogramra

A külügyminiszter kinőtte a jachtot és a helikoptert? Az egészségügy és a kórházak romokban, de Orbánék inkább Halálcsillagot építenének, mint kórházakat.

  • 2020.10.22

Koronavírusos tünetekkel és igazolt fertőzöttként is BKV-val kellett tesztelésre mennie

Egyértelműen koronavírusos tünetei voltak, háziorvosa tesztet rendelt, de a mentőszolgálattól azt mondták menjen tömegközlekedéssel. Karantént nem rendeltek el, kontaktkutatást nem végeztek, és később sem mentek ki hozzá tesztelésre.

  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.