Ha Karácsony Gergely vezetné az országot, nem tombolna így a koronavírus-járvány

Ha Karácsony Gergely vezetné az országot, nem tombolna így a koronavírus-járvány

De sajnos nem nem ő a miniszterelnök, hanem a Vámpírkormány kezében az ország, emiatt (is!) sújt minket ilyen szinten a vírus.

Blikknek adott interjúból kiderült, a főpolgármesterünk a városban, a járvány második hullámában mindig hordja a maszkot. 

Karácsony az Adria helyett a Balaton-parton nyaralt yacht és luxushotel nélkül, és őszintén bevallotta, a strandon nem mindig viselt maszkot. Mára azonban rájött, nem is olyan rossz 'álruhában' bujkálnia, hiszen így zavartalanul járhat-kelhet a városban. 

A szabadban nem mindig hordok maszkot, de zárt térben igen. Ha mindenki csak ennyit megtenne, nem itt tartanánk.

Arra a kérdésre, hogy a biciklisávok miatt dühös autósok elől rejőzködik-e, azt felelte, természetes, hogy vannak viták. Sok európai nagyvárosban generál problémát a közlekedés, de a legtöbb helyen csak évtizedek alatt jutottak ezekben megoldásra.

Európában most mindenhol csillapítják a forgalmat, csak itthon a légszennyezés miatt emberek ezrei halnak meg évente. Nem tehetjük meg, hogy nem változtatunk. 

Úgy érzi, sok kormánypárti politikus valójában csak szerepet játszik.

Mindegy, van-e rajtam sapka, sok kormánypárti politikus úgy gondolja, hogy a főpolgármestert ütni kell, mint a répát.
Számos szakmai kérdésben a háttérben ugyanis sokszor meg tudnak állapodni, és véleménye szerint az ő várospolitikai víziója jóval közelebb is áll a Budapestért felelős tisztviselőkéhez, mint fideszes elődjének az elképzelései.

Apropó, Tarlós István.

Karácsony Gergely elmondta, az igencsak durvára sikerült őszi kampány ellenére, tiszteli és becsüli a bukott fideszes főpolgármestert, tapasztalatait nagyra értékeli, sőt, néhanapján még beszélgetni is szoktak. Az azonban már más kérdés, hogy Tarlós nem tartotta magát azon ígéretéhez, hogy nem fogja becsmérelni Karácsony munkáját.

Budapest is bajban van, a főváros bevételei 20 százalékkal csökkentek a kormány büntetősarcai miatt.

A demokrata főpolgármester számításai szerint 2021-ben sem lesz más a helyzet. 

Ezért is kértük a kormányt, hogy vonja vissza a fővárosra kivetett adóemeléseket, vagy engedjék meg, hogy új forrásokat szerezzünk. Addig is bizonyos beruházásokat elhalasztunk.

De nyugalom, a Lánchíd felújítása nem marad el. Az azonban még nem dőlt el, hogy gyalogos híd lesz belőle, vagy visszaengedik az autósokat is. 

A koronavírus elleni küzdelemben továbbra sem partner az Operatív Törzs, ennek ellenére Karácsonyék meghozták azokat a döntéseket, amelyekre lehetőségük volt.

Habár igencsak nehéz felelős döntéseket hozniuk, amikor ők is csak a csicskasajtóból tudnak tájékozódni, mert az arcátlan fideszes banda nem hajlandó normálisan tájékoztatni senkit.
Az Operatív Törzs továbbra sem vonja be a fővárost a védekezésbe. Annyi már biztosan látszik, hogy Budapesten a második hullám más, mint az első volt.

A budapestiek felelősségteljesen viselkednek a maszkhasználat terén, a Fővárosi Önkormányzat pedig szigorú szabályokat hozott saját fenntartású intézményeiben, és különösen vigyáznak az idősotthonokra. Sőt mi több, kéthetente tesztelnek ezekben az intézményekben.

Ha Karácsony Gergely kezében lenne az irányítás, valószínűleg nem lenne ilyen kaotikus a hazai koronavírus helyzet. 

A főpolgármester szerint ugyanis több tesztre lenne szükség, a kontaktkutatások pedig gyakrolatilag leálltak. Senki nem érti, miért. Vagyis de, így sokkal könnyebben tudják kozmetikázni a fertőzési és halálozási adatokat. 

Alapvetően szigorításpárti vagyok, de például a 11 órai záróra sok kérdést felvet. Ha utána az utcákon, tereken folytatódik a bulizás, és ezt semmi nem tiltja, akkor nem sok értelmét látom ennek.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?