DK: Jachtozás és helikopterezgetés helyett a kormány tegyen valamit a munkanélküliekért is!

DK: Jachtozás és helikopterezgetés helyett a kormány tegyen valamit a munkanélküliekért is!

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese a parlamentben kérte számon a Fideszt az elmaradt válságkezelésért.

"Mire számíthatnak a munkavállalók a kormánytól, mire számíthatnak az állásukat elvesztő dolgozó emberek, a megélhetésüktől megfosztott családok?"

tette fel a költői kérdést napirend előtti felszólalásában Arató Gergely a vámpírkormánynak.

A kormánypárti hazudozást nem várta meg, helyette rámutatott, hogy a Fidesz a koronavírus okozta gazdasági válság kezdete óta szinte semmit nem tett a munkanélküliekért.

Nyakunkon a járvány második hulláma, ami nem csak az egészségünket, hanem a munkahelyeinket is veszélyezteti.

A koronavírus-járvány első hulláma idején Orbán Viktor azzal intézte el a munkanélküliség problémáját, hogy "aki elveszíti az állását, az három hónapig segélyt kap. Mire az lejár, mindenkinek lesz munkája. Nem lesz olyan, aki ne kapna ajánlatot a gazdaságból vagy a magyar államtól." Nem így lett!

Európa legszűkmarkúbb munkanélküli segélye semmire sem elég, ráadásul csak három hónapig jár. Ennél néha többet kell várni, mire végül megkapja az ember.

A munkanélküliek több, mint fele, nagyjából 170 ezer álláskereső ma már semmilyen pénzügyi ellátást sem kap. Ők azok, akiknek lejárt a három hónapja, és nem kaptak ajánlatot sem a gazdaságból, sem a kormánytól. Ráadásul akik kapnak valamit, azoknak a fele is csak szociális jellegű juttatást kap, nem álláskeresési támogatást. Tehát több százezren vannak, akik három hónap után nem kaptak munkát és most már ellátást sem kapnak az önök rendszerében - magyarázta Arató Gergely, mit jelentenek valójában a statisztikák.

Iszonyú mértéket ölt a "rejtett munkanélküliség".

A koronavírus-válság miatt nem csak nagy számban bocsátottak el embereket, de a cégek csökkentették a munkaidőt is. Vannak, akiket csak részmunkaidőben foglalkoztatnak, és vannak, akiket fizetés nélküli távollétre küldtek.

 

A DK frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy hová tüjntették Orbánék azt a pénzt, amit a munkahelyek megmentésére kellett volna fordítaniuk.

Önök a gazdaságtámogatási eszközöket, a gazdaságvédelmi alapot költötték mindenre az égegyadta világon, stadionoktól az egyháztámogatásig. De amit gazdasági célokra adtak, azt is csak a haverjaiknak adták, például a szállodásoknak, ahol Mészáros Lőrinc rögtön egy elbocsátáshullámmal köszönte meg az állami támogatást.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Ezt is mi fizetjük: Szijjártó egymilliárdot kapott űrprogramra

A külügyminiszter kinőtte a jachtot és a helikoptert? Az egészségügy és a kórházak romokban, de Orbánék inkább Halálcsillagot építenének, mint kórházakat.

  • 2020.10.22

Koronavírusos tünetekkel és igazolt fertőzöttként is BKV-val kellett tesztelésre mennie

Egyértelműen koronavírusos tünetei voltak, háziorvosa tesztet rendelt, de a mentőszolgálattól azt mondták menjen tömegközlekedéssel. Karantént nem rendeltek el, kontaktkutatást nem végeztek, és később sem mentek ki hozzá tesztelésre.

  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.