Helypénzt szed az önkormányzat, pedig nem az ő partszakaszukon horgásznak

Helypénzt szed az önkormányzat, pedig nem az ő partszakaszukon horgásznak

Szegi önkormányzatának nagyon alacsony a bevétele, ezért a horgászoktól szed be csalipénzt. Még ott is, ahol nem lehetne.

Sok helyi nyugdíjas számára az egyetlen elfoglaltság a pecázás a zempléni Szegi községben. Öreg botokkal járnak le naponta horgászni, azonban nemrég ezt az önkormányzat komolyan megnehezítette.

Szegi önkormányzata ugyanis saját hatáskörben közterület-használati díjat szabott ki a területre. 2000 forintba fáj mindenkinek, aki a parton leül horgászni. Alkalmanként.

A helyiek közül sokan egyszerűen megtagadták a helypénz kifizetését, ugyanis azt nem tartják jogszerűnek. Mindannyiuknak van már éves engedélye 18.000 forintért. Rengeteg szabályozás éri már így is őket, de a helyfoglalás díja sehol sem szerepel.

Van olyan, aki minden nap lent van, ha ő mindig fizetne, akkor havi 60 ezer forintba kerülne a hobbija.
Ráadásul a megsarcolt terület nem is az önkormányzaté. A Bodrog partja állami tulajdonban van, de egyébként is csak akkor lenne joguk pénzt kérni, ha parkoló autók lennének ott.

A falubeliek szerint a polgármesteri hivatal azért szabott ki helypénzt, mert a koronavírus járvány miatt adóbevételektől esett el a település. Az utóbbi időben egyre többször tapasztaljuk, hogy az önkormányzatok igyekeznek az eddigiektől eltérő módokon bevételhez jutni. De a szegi estere máshol még nem volt példa.

Ebből látszik, hogy az Orbán-csomag és a kormány szerencsétlenkedő gazdaságvédelme milyen hatással van az önkormányzatokra. És ennek a végén az átlagemberek látják a kárát.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

A magyarok rossz egészségi állapota miatt veszélyes a járvány berobbanása

A magyarok nagy arányban küzdenek különböző krónikus betegségekkel, amik jelentősen növelik a koronavírus veszélyességét.

  • 2020.10.20

Az oktatás támogatása helyett katonaképzés. Ennyi jár a zempléni diákoknak

Honvéd kadét program lehet Sátoraljaújhelyen. A diákoknak lehetősége lenne különböző sportok megtapasztalására és ösztöndíj szerzésére is. Kár, hogy az iskolákban ezt nem kapják meg.

  • 2020.10.20

Iszonyú a zsúfoltság az idősotthonokban - Orbánék sunyítanak

A vámpírkormány még a koronavírus-járvány idején sem képes helyet biztosítani az ápolásra szoruló időseknek. Oda jutottunk, hogy ma jó pénzért is nehéz idősek otthonába kerülni.